Organist Klaas Jan Mulder overleden

Rotterdam, 3 nov. Organist en koordirigent Klaas Jan Mulder (78) is zaterdag in zijn woonplaats Kampen overleden. Met zijn populaire orgelconcerten wist hij een groot publiek te bereiken. Vooral zijn virtuoze improvisaties op melodieën van psalmen en gezangen hoorde men graag. Maar hij speelde ook Franse componisten als Dupré en Messiaen. Mulder werd in 1930 geboren in Hardinxveld als zoon van een gereformeerd predikant. Op zijn vijftiende bespeelde hij het orgel in kerkdiensten waarin zijn vader voorging. Na de Zwolse muziekschool studeerde hij piano met bijvak orgel aan het Amsterdams conservatorium bij Jacob Bijster en bij Jan Odé. Orkestdirectie deed hij bij Piet Ketting en Dean Dixon. Mulder was jarenlang de vaste organist van de Nieuwe Kerk in Kampen en dirigent van het Christelijk Kampen Mannenkoor DEV. Ook maakte hij veel internationale tournees.