op nrcnext.nl

Cd van de week

‘Veel elektronischer zou de nieuwe Bloc Party worden, veel meer gericht op de dansvloer en experimenteler dan de voorgaande albums Silent Alarm (2005) en A Weekend In The City’, schrijft recensent Jan Vollaard. „Dat blijkt allemaal wel mee te vallen, want afgezien van een paar wat zwaarder aangezette dansritmes is Intimacy weer net zo’n drukke, hoekige rockplaat als de twee voorgaande.”

Beluister het hele album via nrcnext.nl/muziek

Artistieke games

Dit weekeinde ging het Gamefonds van start om de artistieke game te stimuleren, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog. Het initiatief van Fonds BKVB, het Stimuleringsfonds, het Virtueel Platform en het ministerie van OC&W stelt jaarlijks 500.000 euro ter beschikking aan kunstenaars, vormgevers of animatoren. Die kunnen samen met een gameontwikkelaar of -producent een aanvraag doen.

Lees er meer over op nrc.nl/klaver. Lees een verhaal over kunst in games via nrcnext.nl/links

Surfmomentje

Even een minuutje vrij? Laat je verrassen op de website van nrc.next en klik op de Surprise me-knop.

Klik onderop nrcnext.nl op het vraagteken

Of breng je pauze door met het maken van een puzzel van Studio Steenhuis.

Klik onderop nrcnext.nl op het puzzelstukje