Nog één nachtje slapen

Nog één nachtje slapen Rotterdam. Barack Obama en John McCain weten waarschijnlijk dinsdagnacht wie van hen de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Tot die tijd moeten ze nog een dagje, en vooral, een nachtje. Striptekenaar Typex maakte op verzoek van het tijdschrift Eisner een strip over de laatste nacht van de twee presidentskandidaten, over hun dromen. Hoe de twee uit bed vallen en ontwaken, verwijst naar de vroeg-twintigste-eeuwse strip Little Nemo in Slumberland van Winsor McCay. Eisner (uitgeverij Podium), een tijdschrift met beeldverhalen, verschijnt eind deze week voor het eerst. Meer informatie over Eisner vind je via nrcnext.nl/links Illustratie Typex Typex

Barack Obama en John McCain weten waarschijnlijk dinsdagnacht wie van hen de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Tot die tijd moeten ze nog een dagje, en vooral, een nachtje. Striptekenaar Typex maakte op verzoek van het tijdschrift Eisner een strip over de laatste nacht van de twee presidentskandidaten, over hun dromen. Hoe de twee uit bed vallen en ontwaken, verwijst naar de vroeg-twintigste-eeuwse strip Little Nemo in Slumberland van Winsor McCay. Eisner (uitgeverij Podium), een tijdschrift met beeldverhalen, verschijnt eind deze week voor het eerst.

Meer informatie over Eisner vind je via nrcnext.nl/links