Grijs

De komende dagen overheerst de bewolking en kan het plaatselijk nevelig of mistig zijn. Neerslag wordt niet of nauwelijks verwacht en het is zacht. Het wordt overdag een graaf of 12, 13. Met een zwakke oostelijke stroming wordt vrij vochtige en zachte lucht aangevoerd waarin laaghangende bewolking (stratus) de overhand heeft.

Op de plaatsen waar het vanmiddag opklaarde, wordt het met 4 tot 6 graden het koudst en ontstaat mist. Ook elders in het land wordt het zicht onder de bewolking minder en wordt het nevelig of mistig.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen grijs. In de loop van de ochtend zal het zicht verbeteren, maar misschien blijft het ook ergens hardnekkig mistig.

Bij weinig wind wordt het door aanvoer van zachte lucht toch nog 11 à 12 graden. Mocht de bewolking in de middag ergens wat dunner worden, dan kan met een waterig zonnetje de temperatuur plaatselijk oplopen tot 13 graden. Woensdag trekt vanuit het zuidoosten een zwakke storing binnen en kan er uit het wolkendek eerst in het zuidoosten en in de middag ook elders een beetje regen of motregen vallen. Donderdag, vrijdag en zaterdag neemt de neerslagkans weer af, maar blijft het overwegend bewolkt.

Het verschil tussen de temperatuur ’s nachts en overdag blijft klein: ’s nachts wordt het niet kouder dan een graad of 7, overdag wordt het 12 of 13 graden.