Film van de dag

This Boy’s Life. Niet geheel vlekkeloze, maar uiterst sympathieke verfilming van de memoires van Tobias Wolff over een ongelukkige jeugd in de jaren 50. De 11-jarige Toby trekt met zijn moeder mee naar het verre westen, met als eindstation een dromerig stadje in de staat Washington met de omineuze naam Concrete. Daar hertrouwt de moeder met een op het eerste gezicht niet als sadist herkenbare hopman die alles in het werk stelt om van zijn stiefzoon een echte vent te maken. Wat volgt is een bittere machtsstrijd met zijn norse stiefvader. Met een ontroerende Ellen Barkin als moeder, een norse, kwaadaardige Robert De Niro en een gelaten Leonardo DiCaprio. Hij werd na een maandenlange casting uitverkoren voor de hoofdrol van de elfjarige Toby. Zelf was hij toen achttien. Een glanzende carrière volgde. (Michael Caton-Jones, 1993, VS), BBC1, 0.45-2.35u.

André Waardenburg