Enkele reis Marokko voor 35 imams

Vijfendertig tot veertig imams zijn op kosten van de Marokkaanse overheid ijlings afgereisd naar Marokko voor nadere instructies van de Marokkaanse regering. Imams die zo duidelijk laten zien waar hun loyaliteit ligt, verdienen het niet om imam in ons land te zijn.

Zulke imams moeten in Marokko blijven. Daar woont hun meester. Opnieuw is tegelijk op pijnlijke wijze duidelijk geworden hoe de Marokkaanse regering onze landgenoten van Marokkaanse komaf ziet. Voor de regering in Rabat zijn deze Nederlanders slaafse volgelingen die moeten doen wat zij beveelt.

Een vijfde colonne dus.

De spoorslags naar Marokko afgereisde imams moeten per direct uit hun functie worden ontheven. Als de moskeebesturen dit pikken, zijn ze geen knip voor de neus waard. De loyaliteit van Nederlanders van Marokkaanse komaf, inclusief die van imams, ligt in Nederland. Niet in Marokko. Om dit helemaal duidelijk te maken, moet ook een einde worden gemaakt aan de praktijk van de dubbele paspoorten. Alle Nederlanders van Marokkaanse komaf, die naast een Nederlands ook een Marokkaans paspoort hebben, moeten hun Marokkaanse paspoort terugsturen naar Rabat. Dat geldt dus ook voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Ook op deze manier moet de Marokkaanse regering duidelijk worden gemaakt dat Nederlanders van Marokkaanse komaf volwaardige Nederlandse burgers zijn waar ze met hun tengels van af moet blijven.

    • Ibrahim Wijbenga Eindhoven