Coach Redknapp haalt Spurs uit slop

Tottenham Hotspur kent onder de nieuwe coach Harry Redknapp een opmerkelijke opleving. Na de ‘Houdini-act’ tegen topclub Arsenal (4-4 na een 4-2 achterstand) volgde zaterdag een 2-1 overwinning op koploper Liverpool. De Spurs hebben onder Redknapp nu zeven punten uit drie wedstrijden behaald.

De leiding van de Londense club ontsloeg twee weken geleden de Spaanse trainer Juande Ramos wegens slechte resultaten. De Spurs stonden na acht duels onderaan in de Premier League. De 61-jarige Redknapp, die trainer was bij Portsmouth, werd gevraagd het werk van Ramos over te nemen. De Russische international Pavloetsjenko maakte het winnende doelpunt tegen Liverpool. Kuijt scoorde al na drie minuten voor de koploper. Chelsea kwam door het verlies van Liverpool en door zijn eigen 5-0 zege op Sunderland met op gelijke hoogte met de Reds.

In de Bundesliga maakte koploper Hoffenheim opnieuw indruk. De debutant uit de staat Baden-Württemberg versloeg Karlsruhe thuis met 4-1. Topscorer Ibisevic maakte twee doelpunten en staat nu op dertien treffers. Hoffenheim, afkomstig uit een dorp van 3.000 inwoners, speelt aanvallend voetbal. In elf wedstrijden scoorde de ploeg 31 maal, gemiddeld bijna drie per wedstrijd.

Hoffenheim behield één punt voorsprong op Bayer Leverkusen dat Wolfsburg met 2-0 versloeg en vier punten voorsprong op het oprukkende Bayern München, dat thuis met 3-1 Arminia Bielefeld versloeg. Hamburger SV verloor weer, nu met 3-0 van Hannover en is nu afgezakt naar de met Schalke gedeelde zesde plaats.

Barcelona gaat voor het eerst dit seizoen aan de leiding in Spanje. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Malaga met 4-1, dankzij onder meer twee goals van Xavi en Messi. Real Madrid liet punten liggen tegen Almeria. Na een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Raúl maakte Piatti gelijk. Atlético versloeg met 2-0 Mallorca, door twee doelpunten van Maradona’s schoonzoon, ‘Kun’ Agüero.