4 reizen

Vijftien weekeindjes weg www.uitgeverijsnor.nl

Binnen een straal van vier uur op vakantie

D’r uit!, www.uitgeverijsnor.nl, 15,95 excl. verzendkosten

Bedenk in de file straks dat niet iedereen op weg is naar werk of huis... Velen koersen aan op een vakantiebestemming. En volgens de ANWB nemen de ‘weekeindjes weg’ de laatste jaren alleen maar toe. Het boekje D’r Uit! beschrijft korte vakantiebestemmingen die allemaal binnen vier uur te bereiken zijn, ervan uitgaand dat je je in het midden van Nederland bevindt. Per auto, boot of vliegtuig kan dat variëren van Texel (1-2 uur), Nieuwpoort (2-3 uur) of Reykjavik (4 uur). Het boek telt zo’n 15 bestemmingen die zijn gesorteerd op onder andere ‘kids’, ‘shoppen’ en ‘romantiek’. Handig daarbij zijn de dagindelingen: D’r Uit! vertelt je, afhankelijk van de vakantiesoort, waar je moet zijn in Granada (cultuur), Valencia (shoppen) of, lekker goedkoop, IJsland (romantiek). (IR)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marleen Luijt, Irene Ras en David Vlietstra