3 Zoeken

Hersenkrakers
Hersenkrakers www.nationalekrakerscompetitie.nl

Nationale Krakercompetitie

www.nationalekrakercompetitie.nl, deelname gratis

De Nationale Krakercompetitie is een online zoekwedstrijd. De competitie is afgelopen vrijdag – voor de zesde keer – begonnen. Geïnteresseerden kunnen nog meedoen. Het werkt als volgt: elke vrijdag, tot en met 28 november, komen er op de site zeven nieuwe vragen te staan. Die zijn bedacht door een team van bibliothecarissen en andere zoekprofessionals. De vragen los je op met behulp van internet. Bellen of mailen met organisaties en het uitwisselen van antwoorden via weblogs is niet toegestaan. De vragen zijn pittig. Je moet ze eerst ontleden en per deel beantwoorden om uiteindelijk de vraag in z’n geheel te kunnen oplossen. Gijs Boink, winnaar van de competitie in 2006: „De vragen zijn echte hersenkrakers. ’s Avonds en ’s nachts zat ik achter de computer.” De winnaar krijgt een reis naar Istanbul. (ML)