2 ontwerpen

De kracht van papier

Ontwerpen voor Obama

designforobama.org en 30reasons.org

Affiches werken nog steeds. Ook in een tijd dat campagnes zich voornamelijk op televisie en internet lijken af te spelen, is de kracht van papier met een sterk grafisch ontwerp groot. Op 30Reasons zetten gevestigde grafisch ontwerpers hun verbeelding in voor presidentskandidaat Barack Obama. De maand voorafgaand aan de verkiezingen verschijnt elke dag een poster: dertig redenen dus om op Obama te stemmen. Op Design for Obama staan al meer dan tweehonderd van dergelijke posters, maar daar mag dan ook iedereen die zich daartoe geroepen voelt, insturen. Van subtiele tot grove affiches, in kleur of zwart-wit, sinister of humoristisch en elke poster kun je beoordelen en becommentariëren. Van beide sites kun je posters uitprinten en voor je raam hangen, maar of dat in Nederland werkt... (CJ)