1 kijken

Iedereen zijn eigen billboard www.photofunia.com

Foto op vreemde plaatsen

www.photofunia.com

Wie een beetje handig is met Photoshop, kan zijn eigen gezicht uit een foto knippen en hem ergens anders opplakken. Op een ander lichaam, of op een billboard bijvoorbeeld. Maar lang niet iedereen heeft kaas gegeten van fotobewerking en gelukkig voor hen is er PhotoFunia.com. Daarmee kun je ook zogenaamd met je eigen gezicht op een billboard staan, of je hoofd op het lichaam van Superman plakken. Je hebt er helemaal geen kennis voor nodig – alleen een digitale foto. Er zijn zeventig scenario’s waar jouw gezicht op één of andere manier in kan worden verwerkt: dollarbiljet, schilderij in een museum, oude zwart-wittelevisie, reflectie in een oog of Victoria Beckham die een foto van jou vasthoudt. Klik een scenario aan, upload een foto en binnen enkele seconden is het karwei gedaan. Er zijn scenario’s die de hele foto gebruiken en er zijn scenario’s die gebruikmaken van gezichtsherkenning en alleen je gezicht gebruiken. Het programma knipt, draait, verkleurt en vervormt jouw foto als dat nodig is en daardoor zien vooral de resultaten waarbij de hele foto wordt gebruikt er behoorlijk echt uit. (DV)