Televisie Voorkeur

Alicia Keyes gaf een mini-optreden in een Londens theater, Ned.3, 0.50-01.30u. EAST RUTHERFORD, NJ - JUNE 01: Singer Alicia Keys performs at the HOT 97 Summer Jam presented by Boost Mobile at Giants Stadium on June 1, 2008 in East Rutherford, New Jersey. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images) Getty Images;AFP

actualiteiten

Nova. Reportage over de voorbereiding en de uitvoering van het actuele muziektheaterstuk Kamp Holland door toneelgroep Orkater. Verder een uitgebreide voorbeschouwing op de Amerikaanse verkiezingen waarbij ook wordt teruggekeken op de campagnes van Obama en McCain. Ned.2, 22.15-22.40u.

documentaire

Europe for president. Documentaire waarin wordt gespeculeerd over de gevolgen indien Europa een eigen kandidaat naar voren zou schuiven bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Arte, 18.05-19.00u.

Timewatch: The Last Day of World War One. Presentator Michael Palin vertelt hoe WO I werd beëindigd op 11 november 1918 en onthult de waarheid over de soldaten die nog werden gedood in de strijd, uren nadat de wapenstilstand was ondertekend. In een opsomming van de gebeurtenissen die voorafgingen aan de die laatste morgen vertelt Palin de persoonlijke verhalen van de soldaten die sneuvelden vóór en na het sein tot staakt-het-vuren om 11 uur ’s ochtends. BBC 2, 21.10-22.00u.

informatief

Kunstuur. Verslag over de Gouden Piramide 2008, de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur. Verder o.m. de draaiorgels die door de familie Perlee werden verkocht aan het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Ned.2, 17.00-17.55u.

Het 3e Testament. Ter gelegenheid van Allerzielen op 2 november aandacht voor de Nacht van de Ziel, een initiatief van Mary Fontaine, dood- en levenskunstenaar. De nacht wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden op de begraafplaats in Almere Haven. Ned.2, 19.00-19.30u.

Schrijvers op de veranda. Serie waarin schrijvers hun hart uitstorten bij Rik Felderhof op een veranda aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Deze keer Yasmine Allas, die werd geboren in Somalië, maar op jonge leeftijd naar Nederland vluchtte. Haar debuutroman, Idil, een meisje, verscheen in 1998. Ze grijpt in haar boeken vaak terug op ervaringen uit haar jeugd. Ned.2, 20.15-21.00u.

Rondom 10: Pedo’s, waar laten we ze? Acties tegen gevaarlijke geachte pedofielen spelen in steeds meer dorpen en steden. De angst voor kindermisbruik leidt ertoe dat ook mensen die door de buurt van ontucht verdacht worden, geen leven meer hebben. Burgemeesters roepen al tien jaar dat pedofielen onder dwang uit hun woning moeten worden gezet. Maar de wettelijke mogelijkheden en de praktijk blijken weerbarstig. Dus nemen bewoners het recht in eigen hand. Een rechtstreeks debat met veroordeelde pedoseksuelen, advocaat John Peters die een aantal pedoseksuelen verdedigt, ouders van misbruikte kinderen en de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen. Ned.2, 21.05-22.00u.

Muziek

BNN Presents Alicia Keys. Opnamen van een concert in een Londens theater ter ere van het succes van haar cd As I am. Keys zingt onder meer de hits You don't know my name, Fallin’, Superwoman, No one, Teenage love affair en If I ain't got you. Ned.3, 0.50-1.30u.

amusement

Koefnoen. Satirisch commentaar op de actualiteit, de nieuwe trends en de waan van de dag door Paul Groot en Owen Schumacher. Laatste aflevering van dit seizoen met o.m. pedagogische tips van Topper Gordon, een special aflevering van De Smaakpolitie en in een poging het gemiddelde Amerikaanse gezin te bereiken klopt een vrijwilliger van de Republikeinse partij aan bij The Addams Family. Ned.1. 21.30-22.05u.

Raymann is laat. Humoristische show. Tante Es ontvangt icoon van de plastische chirurgie, Marijke Helwegen. Ned.1, 22.05-22.55u.

Ajuinen en Look. Registratie van het theaterprogramma van Mike Boddé en Thomas van Luyn uit 2005. Ned.3, 23.30-0.50u.

Sport

NOS Schaatsen NK afstanden. Verslag van 1.000 meter, vrouwen en mannen, en van 3 kilometer, vrouwen. Ned.1, 13.00-16.25u.

ZDF Sport Extra: boksen. Live uit Oberhausen het WBA-wereldtitelgevecht in het middengewicht: Felix Sturm vs. Sebastian Sylvester. Aansluitend het gevecht in het superweltergewicht tussen Sergiy Dzinziruk en Joel Julio. ZDF, 22-1.00u.

Studio Sport. Samenvattingen van het NK schaatsen en van wedstrijden in de eredivisie. Ned.3, 22.28-23.25u.