Televisie Film van de dag

Regisseur Steve Buscemi neemt ook de rol van verslaggever op zich in de remake van Interview, tegenover Sienna Miller.

Interview. De Amerikaanse remake van Theo van Goghs Interview is een vrij slaafse kopie van het origineel. Pierre Peters heet nu Pierre Peders, Katja is Katya geworden. Het interview dat de gerespecteerde journalist met de beroemde soapactrice afneemt is nog steeds een botsing tussen hoge en lage cultuur, vermengd met de strijd der seksen, dat vooral draait om de vraag wie wie te slim af is.Het scenario van Theodor Holman is slechts ietsje veranderd, omdat de film zich nu in New York afspeelt. Regisseur Steve Buscemi – die ook Pierre Peders speelt – heeft wat verwijzingen naar Van Gogh in zijn film gestopt die alleen het Nederlandse publiek zullen opvallen. Zo botst de taxi waarin Buscemi zit tegen een verhuiswagen van Van Gogh Movers, bekijkt hij in de loft van Katya een foto van Theo met Katja Schuurman, en duikt Schuurman zelf in een cameo op.(Steve Buscemi, 2007, VS/NL), Ned. 2, 23.45-1.05u.

    • André Waardenburg