Schokland staat weer op de kaart

Schokland staat weer op de kaart Schokland, 1 nov. Een eigen plaatsnaam, inclusief bijbehorende komborden, postcode 8319 en nieuwe straatnamen. Vanaf vandaag is het voormalige eiland Schokland officieel een dorp. Daardoor telt de gemeente Noordoostpolder er nu elf, plus de stad Emmeloord. Voor de vier huishoudens die Schokland bevolken had het misschien niet gehoeven, maar de borden zijn ook niet voor hen bedoeld. Schokland, eeuwenlang eiland in de Zuiderzee, ligt sinds 1942 droog en staat vanaf 1995 op de Werelderfgoedlijst van Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs en cultuur. De tienduizenden die dit cultuurmonument jaarlijks bezoeken, bleken het – steeds vaker afgaand op het navigatiesysteem in hun auto – allengs moeilijker te vinden. Schokland was immers geen plaats, en ontbeerde een postcode. Foto Walter Herfst Schokland, vrijdag 31 oktober 2008 Het voormalige eiland Schokland krijgt zaterdag een eigen plaatsnaam, bijbehorende postcode en nieuwe straatnamen. Foto: Walter Herfst
Schokland staat weer op de kaart Schokland, 1 nov. Een eigen plaatsnaam, inclusief bijbehorende komborden, postcode 8319 en nieuwe straatnamen. Vanaf vandaag is het voormalige eiland Schokland officieel een dorp. Daardoor telt de gemeente Noordoostpolder er nu elf, plus de stad Emmeloord. Voor de vier huishoudens die Schokland bevolken had het misschien niet gehoeven, maar de borden zijn ook niet voor hen bedoeld. Schokland, eeuwenlang eiland in de Zuiderzee, ligt sinds 1942 droog en staat vanaf 1995 op de Werelderfgoedlijst van Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs en cultuur. De tienduizenden die dit cultuurmonument jaarlijks bezoeken, bleken het – steeds vaker afgaand op het navigatiesysteem in hun auto – allengs moeilijker te vinden. Schokland was immers geen plaats, en ontbeerde een postcode. Foto Walter Herfst Schokland, vrijdag 31 oktober 2008 Het voormalige eiland Schokland krijgt zaterdag een eigen plaatsnaam, bijbehorende postcode en nieuwe straatnamen. Foto: Walter Herfst Herfst, Walter