Radio Voorkeur

Verre verwanten. Oude verhalen op historisch belangrijke plekken. Het verleden komt door interviews, reportages en historische fragmenten weer tot leven. Radio 5, 14.00-14.45u.

NPS Opera Live. Händel. Tamerlano. Washington National Opera Orchestra o.l.v. William Lacy. Placido Domingo, David Daniels, Sarah Coburn, Patricia Bardon e.a. Radio 4, 19.00-24.00u.

Live vanuit het Bimhuis: Joris Roelofs Quartet. Joris Roelofs (1984) ontving in 2003 de Clifford Brown/Stan Getz Fellowship. Hij zat na zijn eindexamen al snel in Wenen bij het Vienna Art Orchestra, en woont inmiddels in New York. In het Bimhuis werd op 17 oktober zijn debuut-cd ten doop gehouden. Joris Roelofs, altsax. Ari Hoenig, bas. Aaron Goldberg, piano. Johannes Weidemuller, drums. Radio 6, 21.02-0.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek in gesprek met Piet Hein Eek, bekend om zijn producten van sloophout. Vormgever Eek wil zichzelf geen ontwerper noemen: „Een ontwerper houdt vaak na de ontwerptekening op, ik wil daarna ook timmeren”. Radio 1, 0.02-1.00u.