Radio Voorkeur

O.V.T. Net als de televisieserie Verleden van Nederland besteedt O.V.T. vandaag aandacht aan de Gouden Eeuw. Een gesprek met vier kenners van diverse aspecten van deze glorieuze periode, vanuit museum Het Valkhof in Nijmegen. Sjaak van der Velden komt praten over zijn boek 125 jaar Marx. In ‘Het spoor terug’: de bronsmotor. Radio 1, 10.02-12.15u.

Why do we sing? Koordirigent Gareth Malone onderzoekt hoe de menselijke stem de mogelijkheid tot zingen heeft ontwikkeld. Dat begon al in de oertijd. BBC 4, 14.30-15.00u.

Langs de lijn. Live flitsen van het eredivisievoetbal en van het NK Afstanden schaatsen in Heerenveen. Radio 1, 12.15-18.00u.

Holland Doc Radio: Election blues. Jeroen Wielaert reist langs de Mississippi, van Memphis naar New Orleans, en peilt de stemming tussen blank en zwart aan de vooravond van de verkiezingen in de VS. Radio 1, 21.02-22.00u.

Met het oog op morgen. Gerrit Komrij komt vertellen over zijn nieuwe boek Vila Pouca, over het dorp in Portugal waar hij woont. Radio 1, 23.00-24.00u.