Overige Films

The Natural (Barry Levinson, 1984, VS). In bovennatuurlijk licht gefotografeerd, geëxalteerd heldendicht over een onoverwinnelijke honkballer (Robert Redford) wiens carrière wordt gefrustreerd door schikgodinnen Barbara Hershey en Kim Basinger, tot de Dame in het Wit Glenn Close op de tribune plaatsneemt. RTL4, 11.40-14.10u.

The Gold Rush (Charles Chaplin, 1925, VS). Klassiek meesterwerk van Chaplin en volgens menigeen zijn allerbeste film. De lotgevallen van Charlie als goudzoeker in Klondike kent talrijke onsterfelijke scènes, waaronder de consumptie van een gekookte schoen en het dansje van twee, aan vorken geprikte broodjes. België 1, 13.35-14.45u.

The Adventures of Rocky & Bullwinkle (Des McAnuff, 2000, VS/Duitsland). Uitzinnige komedie, gebaseerd op tv-show uit de jaren zestig, combineert live-action met animatie en vertoont Robert De Niro als Fearless Leader die de wereldbevolking probeert te hypnotiseren met RBTV (Really Bad Television). BBC2, 15.25-16.50u.

Assassins (Richard Donner, 1995, VS). Deels in cyberspace gesitueerde actiethriller met klassiek eenzame heldenrol van Sylvester Stallone als een huurmoordenaar die op de hielen wordt gezeten door concurrent Antonio Banderas. Veronica, 20.00-22.25u.

Wer früher stirbt ist länger tot (Marcus H. Rosenmüller, 2006, Duitsland). In Duitsland zelf met prijzen overladen, innemend regiedebuut over 11-jarig jochie dat, nu hij gehoord heeft dat zijn moeder bij zijn geboorte is overleden, geobsedeerd is door dood en onsterfelijkheid. Speelt zich af in een zwaar Beiers, katholiek milieu. ARD, 20.15-22.00u.

Terminator 3: Rise of the Machines (Jonathan Mostow, 2003, VS). Derde deel in reeks actiefilms, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, over robotten die vanuit de toekomst naar het heden reizen om onaangename gebeurtenissen met verstrekkende gevolgen te voorkomen, of juist aan te richten. Een ongecompliceerde en goed gemaakte actiefilm, die niet teleurstelt. Regisseur Jonathan Mostow ensceneert de spannende achtervolgingen behendig en doseert de grappen slim. RTL5, 20.30-22.35u.

The Poseidon Adventure (Wolfgang Petersen, 2006 Aus). Australische remake van de rampenfilm over een gekapseisd cruiseschip. Met Rutger Hauer. RTL7, 20.30-23.55u.

Heat (Michael Mann, 1995, VS). Zowel Al Pacino als Robert De Niro excelleert in cops and robbers-epos, respectievelijk als briljante, werkverslaafde politie-inspecteur en supercrimineel. Los Angeles is het 20ste-eeuwse frontier-gebied in deze grotestadswestern. BBC2, 22.55-1.35u.

La Demoiselle d’honneur (Claude Chabrol, 2004, Frankrijk). Veteraan Chabrol verfilmde vakkundig de thriller The Bridesmaid van Ruth Rendell. Benoît Magimel valt voor mysterieuze femme fatale Laura Smet. Zij vraagt hem uit liefde een moord te plegen. Canvas, 23.20-1.10u.

A Time to Kill (Joel Schumacher, 1996, VS). Pamflettistische verfilming van romandebuut van John Grisham (The Client, The Rainmaker) over het proces tegen een zwarte man (Samuel L. Jackson) die in het blankste district van Mississippi de twee blanke verkrachters van zijn dochtertje doodschoot. Al snel doen de feiten er minder toe dan de macht van de Ku Klux Klan aan de ene kant en van zwarte pressiegroepen aan de andere. Film wil de kijker ergens van overtuigen, maar het is niet helemaal duidelijk van wat. Ook met Sandra Bullock. BBC1, 0.30-2.55u.

Die Tausend Augen des Dr. Mabuse (Fritz Lang, 1960, W-Dui/Ita). Laatste film die Lang regisseerde grijpt terug op figuur van demonische psychiater die hij eerder opvoerde in het klassieke Dr. Mabuse (1922) en Das Testament des Dr. Mabuse (1933). Ouderwets ogende thriller introduceert nieuw misdadig Mabuse-type dat via tv-monitoren hotelgasten in de gaten pleegt te houden. Met Wolfgang Preiss, Gert Fröbe. ZDF, 2.45-4.25u.