Overige Films

Trigger (Gunnar Vikene, 2006, Noorwegen). Jeugdfilm (9+) over meisje dat zich, hoewel ze bang is voor paarden, ontfermt over een wilde hengst en onderwijl afscheid moet nemen van opa. Ned.3, 15.30-16.40u.

Son in Law (Steve Rash, 1993, VS). Op veronderstelde moppigheid van Pauly Shore toegesneden komedie over een zeer stadse Californische student die op het platteland terechtkomt. Veronica, 18.35-20.30u.

Alexander (Oliver Stone, 2004, VS). Oliver Stone laat Colin Farrell als Alexander de Grote van verovering naar verovering denderen. Zowel aan het hoofd van zijn leger, als in de liefde, met de Perzische Roxane én de Macedonische Hefaiston. Stone zou Stone niet zijn als hij geen opzichtige parallellen tussen toen en nu trok. De overeenkomsten met onze huidige ‘oorlog’ tussen islamitische barbaren en superieure westerlingen worden de kijker flink ingepeperd. Overweldigend is het altijd – niet in de laatste plaats dankzij de artdirection van Jan Roelfs. Ook met Jared Leto, Val Kilmer, Angelina Jolie, Anthony Hopkins. RTL 7, 20.30-23.50u.

GoldenEye (Martin Campbell, 1995, VS). In zeventiende officiële Bondfilm maakt vijfde vertolker Pierce Brosnan, net als zijn directe voorganger Timothy Dalton, meteen duidelijk dat er met zijn personage niet valt te spotten. Sean Bean speelt de kernwapengevaarlijke superschurk, ‘onze’ Famke Jansen is zijn hulpje, de voornaamste achtervolging gaat per tank over de Nevski Prospekt en M is een vrouw geworden (Judi Dench), die Bond toebijt dat hij een ‘seksistische vrouwen hatende dinosaurus’ is. Veronica, 20.30-23.00u.

Deliver Us from Eva (Gary Hardwick, 2003, VS). LL Cool J krijgt 5.000 dollar om de bemoeizuchtige Gabrielle Union in te palmen. Zul je altijd zien dat er echte liefde bij komt kijken. Romantische komedie. RTL 8, 20.30-22.30u.

Just Cause (Arne Glimcher, 1995, VS). Sean Connery speelt een gepensioneerde Harvard-professor die een fervent tegenstander is van de doodstraf. Hij biedt de helpende hand aan een zwarte jongeman die na een slordige rechtsprocedure is veroordeeld tot de elektrische stoel wegens moord en verkrachting. De rechtbankthriller ontaardt door een bonte stoet stereotypen aan zowel blanke als zwarte zijde. Met Lawrence Fishburne, Ed Harris en Scarlett Johansson. Veronica, 23.00-1.05u.

Une crime au Paradis (Jean Becker, 2001, Frankrijk). In Frankrijk zelf succesvolle zwarte komedie naar La Poison (Sacha Guitry, 1951). Op het Franse platteland besluit Jacques Villeret zijn vreselijke echtgenote Josiane Balasko te vermoorden op aanwijzingen van zijn briljante advocaat André Dussolier. TV 5, 23.50-1.20u.

Duel at Diablo (Ralph Nelson, 1966, VS). James Garner en Sidney Poiter vechten in een degelijke, harde western zij aan zij tegen de Apaches. Ook met Dennis Weaver, Bibi Anderson en William Redfield. BBC 2, 1.15-2.55u.