NS is wel degelijk geïnteresseerd in Limburg

In het artikel `Echtpaar vliegt voortaan via Brussel naar zijn huizen` (NRC Handelsblad, 25 oktober) over het beëindigen van de KLM-dienst Amsterdam-Maastricht en de alternatieven in de vorm van het reizen per trein, stelt directeur Tindemans van Maastricht Aachen Airport dat ”NS niet is geïnteresseerd in Limburg” en: ”alle spoorverbeteringen zijn tot aan Eindhoven en niet verder.”

Deze opmerkingen missen iedere grond. Juist twee jaar geleden heeft NS een nieuwe dienstregeling ingevoerd waarbij het aantal intercityverbindingen tussen Zuid-Limburg en de Randstad is uitgebreid. In de spits rijden er zelfs ieder kwartier Intercity`s van Maastricht naar Utrecht en Amsterdam en Schiphol. Mogelijk is de heer Tindemans gefrustreerd over het beëindigen van de KLM-dienst Amsterdam-Maastricht, maar dat moet hij dan niet op NS afreageren. Het is altijd verstandiger om bij de feiten te blijven en die zijn dat NS van `s morgen vroeg tot `s avonds laat een riante verbinding biedt tussen Limburg en Schiphol.

    • Ns Persvoorlichting
    • Ronald Stevens