Kaaspret

Blokjes kaas
Blokjes kaas Nieuwenhuijs, Bart

Kaas is ten prooi gevallen aan de food designers. Kennelijkwas kaas niet leuk genoeg. Zo liggen nu in het zuivelschap Cheezdippers, Cheestrings en Muizenhappen. De Muizenhappen van Maaslander hebben als voordeel dat het tenminste nog om echte kaas gaat. Het zijn platte stukjes kaas, waarin ridderlijke attributen zijn gestanst. Minder kaas voor meer geld, de muizenhappen zijn per ons zo’n 50 procent duurder dan Maaslander aan het stuk. Dat heet meerwaarde. Als Cheezdippers presenteert La Vache qui rit een klein bakje extreem slome smeerkaas met micro-soepstengels om te dippen. Het vergt vooral veel verpakkingsmateriaal. Cheestrings, de enige echte stripkaas, is een staaf waaruit met enige moeite strips zijn te peuteren. Dat levert een kaaszweepje op. Je moet dan ook kaasmasochist zijn om de dropveterachtige substantie lekker te vinden. Wat is er eigenlijk tegen een eerlijk plakje kaas?

    • Joep Habets