Hester van Eeghen

Tentoonstelling en veiling

Iedere designliefhebster herkent ze van verre: de kleurige tassen van Hester van Eeghen. Hetzelfde geldt voor de schoenen van haar hand, die zich eveneens kenmerken door uitbundige kleuren en die vaak zijn voorzien van barokke krullen en flappen. De Amsterdamse ontwerpster, die twee winkels runt in de beroemde ‘negen straatjes’ in het centrum van de hoofdstad, viert dit najaar haar twintigjarig jubileum met een tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Daar zijn behalve eerder werk ook 24 speciaal ontworpen tassen te zien, die op 9 november bij Sotheby’s

worden geveild. Voor deze collectie gebruikte Van Eeghen (49) onder andere wit- en geelgoud, aquamarijn, maansteen en zoetwaterparels. Te zien zijn bijvoorbeeld een tas met een handvat van druppelvormige bergkristallen, die ook als oorhangers te gebruiken zijn. En een langwerpige tas met een handvat van rivierparels, dat dienst kan doen als ketting. Richtprijzen: 400 tot 2.000 euro. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Hester van Eeghen Leather Design, die het leerambacht in Nederland ondersteunt.