Grillige vlucht door grote achtervleugel

De bekende gedrags- en evolutiebioloog Thomas Eisner en een filosofiepromovendus hebben hun lange benen nodig voor de grillige versnelling die kenmerkend is voor hun soort. Die beschermt hen tegen onverwacht autoverkeer en dito fietsers. Dat concludeerde ik toen ik van zowel Thomas Eisner als de filosofiepromovendus de poten had afgeknipt. Toen de twee in de stad werden losgelaten, bewogen ze zich langzamer voort dan normaal. Ze konden niet snel manoeuvreren. Ze probeerden wel te versnellen toen er een auto aankwam, maar met minder resultaat. Ik zoek nog een wetenschappelijk tijdschrift dat de resultaten van mijn onderzoek wil publiceren. Ik werk aan een theorie die bewijst dat de lange benen in de loop van evolutie zijn uitgegroeid.

    • Jeroen Biegstraaten