De grens tussen spiritueel en narcistisch is dun

Individuele spiritualiteit is even betekenisloos als ieder een eigen taal: niemand verstaat elkaar. Als iedereen zijn eigen geluk nastreeft, wordt de samenleving niet gelukkig. De aanbieders van de nieuwe spiritualiteit hebben de gave geest om te zetten in materie, in keiharde munt dus. Niets is te gek: stilteretraites, meditatief schilderen, contemplatief dansen zingen om de ziel te horen. Is dat ‘Het betere ik’, het thema van deze maand van de spiritualiteit?

De grens tussen spiritueel en narcistisch is dun Individuele spiritualiteit is even betekenisloos als ieder een eigen taal: niemand verstaat elkaar. Als iedereen zijn eigen geluk nastreeft, wordt de samenleving niet gelukkig. De aanbieders van de nieuwe spiritualiteit hebben de gave geest om te zetten in materie, in keiharde munt dus. Niets is te gek: stilteretraites, meditatief schilderen, contemplatief dansen zingen om de ziel te horen. Is dat ‘Het betere ik’, het thema van deze maand van de spiritualiteit? Hippe spiritualiteit maakt ons tot ego-goden. Illustratie Lobke van der Aar Aar, Lobke van