World Series gestaakt

Suppoosten van de Philies bij het met zeil bedekte veld. Foto Reuters The tarp covers the field during a rain delay in Game 5 of Major League Baseball's World Series between the Tampa Bay Rays and Philadelphia Phillies in Philadelphia, October 27, 2008. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES)
Suppoosten van de Philies bij het met zeil bedekte veld. Foto Reuters The tarp covers the field during a rain delay in Game 5 of Major League Baseball's World Series between the Tampa Bay Rays and Philadelphia Phillies in Philadelphia, October 27, 2008. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES) REUTERS

Voor het eerst is vannacht een wedstrijd in de World Series, de finale in het Noord-Amerikaanse honkbal, gestaakt. Als gevolg van de hevige regenval in Philadelphia was het in de zesde inning van het vijfde onderlinge duel tussen de Philadelphia Phillies en de Tampa Bay Rays onmogelijk om verder te spelen. De stand was 2-2. De Phillies zouden bij winst de titel in de Major League hebben behaald.

Beide teams hadden begrip voor het besluit. „Er kon elk moment iemand uitglijden en een blessure oplopen”, zei startend werper Scott Kazmir van de Rays.

Het is de bedoeling dat de partij vanavond om acht uur plaatselijke tijd wordt vervolgd, maar de weersvooruitzichten in Philadelphia zijn slecht. Philadelphia Phillies leidt in de best-of-sevenreeks met 3-1 en kan voor het eerst in 28 jaar de titel in het Amerikaanse profhonkbal veroveren.

Tampa Bay Rays staat voor het eerst in de World Series. Als de ploeg het afgebroken duel wint, vliegen beide teams weer naar Florida, om op Tropicana Field in St. Petersburg de zesde en eventuele zevende wedstrijd te spelen. Regenval kan daar niet van invloed zijn: Tropicana Field – voorheen de ThunderDome – is overdekt. (ANP, Reuters)