Vluchtelingen weer op de vlucht

Vluchtelingen weer op de vlucht Kibumba. Congolezen vluchten uit een ontheemdenkamp in Kibumba. Rebellen onder leiding van de afvallige generaal Laurent Nkunda namen het kamp in oost-Congo gisteren in, na gevechten met het regeringsleger. VN-vredestroepen zetten gevechtshelikopters in om de optrekkende rebellen te stoppen. Alle 20.000 kampbewoners sloegen op de vlucht. Elders vielen burgers een VN-kantoor aan .Ze eisten meer bescherming. Foto AFP Congolese loaded with belongings leave Kibumba Internally Displaced Persons (IDP) camp, about 35 kilometers (21.7 miles) north of the provincial capital Goma on October 27, 2008. Thousands of Congolese fled to Goma from Rugari and from the Kibumba IDP's camp after violence started between forces loyal to renegade general Laurent Nkunda and the Congolese army. A new government was formed in the Democratic Republic of Congo (RDC) as violence escalated in the east of the country, reported national radio-television of Congo (RTNC) on October 26, 2008. AFP PHOTO/Walter ASTRADA
Vluchtelingen weer op de vlucht Kibumba. Congolezen vluchten uit een ontheemdenkamp in Kibumba. Rebellen onder leiding van de afvallige generaal Laurent Nkunda namen het kamp in oost-Congo gisteren in, na gevechten met het regeringsleger. VN-vredestroepen zetten gevechtshelikopters in om de optrekkende rebellen te stoppen. Alle 20.000 kampbewoners sloegen op de vlucht. Elders vielen burgers een VN-kantoor aan .Ze eisten meer bescherming. Foto AFP Congolese loaded with belongings leave Kibumba Internally Displaced Persons (IDP) camp, about 35 kilometers (21.7 miles) north of the provincial capital Goma on October 27, 2008. Thousands of Congolese fled to Goma from Rugari and from the Kibumba IDP's camp after violence started between forces loyal to renegade general Laurent Nkunda and the Congolese army. A new government was formed in the Democratic Republic of Congo (RDC) as violence escalated in the east of the country, reported national radio-television of Congo (RTNC) on October 26, 2008. AFP PHOTO/Walter ASTRADA AFP