Scooter: zender tegen tasjesroof

De Amsterdamse politie heeft in de strijd tegen tasjesroof peilzenders geplaatst op enkele scooters. Het politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft dat bevestigd nadat twee jongens zo’n zender ontdekten op scooters die ze na inbeslagname hadden teruggekregen van de politie. „Jammer dat ze zijn ontdekt, maar we hebben nog meer middelen om criminele activiteiten op te sporen”, zegt een politiewoordvoerder. Recent komen in Amsterdam veel overvallen met scooters voor. Daders zijn vaak jonge jongens op zoek naar koffers, laptops en handtassen die op de voorstoel van een auto staan. Als de auto stilstaat voor een stoplicht, tikt een jongen een ruit in en grist de buit van de stoel. „De meeste slachtoffers zijn vrouwen. Anders dan mannen bewaren zij bijna al hun waardevolle spullen in hun tas”, licht de woordvoerder toe. De politie raadt automobilisten aan om tassen op te bergen onder de stoel of in een afgesloten kofferbak. (NRC)