Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met singer/songwriter Chris Cameleon uit Zuid-Afrika met aandacht voor zijn nieuwe cd Ek voor jou. Presentatie: Jellie Brouwer. Radio 1, 19.05-20.00u.

De avonden. Gesprek met Onno Kosters over de door hem samengestelde essaybundel Verder: Beckett en de 21e eeuw. Beeldend kunstenaar Marc Bijl vertelt hoe hij voor een grote solo-expositie in Athene enorm in de problemen raakte toen zijn kunstwerken niet aankwamen. Uiteindelijk had hij slechts één dag de tijd om alles opnieuw te maken. Dichteres Hagar Peeters over haar bundel Loper van licht. Radio 6, 20.05-22.00u.

Nightwaves. Cultureel magazine. Interview met beeldend kunstenaar/regisseur Steve McQueen over zijn veelgeprezen debuutfilm Hunger. BBC 3, 22.15-23.00u.

Casa Luna. Colet van der Ven spreekt met filosoof Hans Achterhuis over zijn magnum opus Met alle geweld. Hoe moeten we met agressie en geweld omgaan als die deel uitmaken van de menselijke natuur? Een gesprek over geweld in al zijn verschijningsvormen, aan de hand van actuele gebeurtenissen.Radio 1, 0.02-0.45u.