race 2008

Moordcomplot?

De politie in de Amerikaanse staat Tennessee heeft twee mannen van 18 en 20 jaar gearresteerd die plannen maakten om de Democratische presidentskandidaat Barack Obama te vermoorden, zo meldden de grote persbureaus gisteravond.

Volgens de politie van Tennessee hadden ze wapens in hun auto en waren ze van plan om een wapenhandelaar te overvallen. Vervolgens zouden ze Obama en 102 andere zwarten willen doden.

In augustus werden in Colorado ook mannen opgepakt die een aanslag hadden gepland.

Mogelijk wordt vandaag meer bekend over het ‘complot’.

Kranten steunen kandidaten

Het is in de VS gebruik dat kranten in hun hoofdcommentaar expliciet steun betuigen aan een van de presidentskandidaten. De tussenstand: 75 kranten steunen McCain, 180 Obama (waarvan talrijke titels in conservatieve staten). „Maar je kunt dit natuurlijk ook zien als nieuw bewijs van de progressieve vooringenomenheid van de media.”

Meer over steun van kranten via nrcnext.nl/race08