Ontslagen trainers FC Utrecht wijzen afkoopsom af

Drie van de vier ontslagen assistent-trainers van FC Utrecht nemen geen genoegen met de afkoopsom die hun is aangeboden. Voor het einde van de week beslissen David Nascimento, Maarten Arts (keeperstrainer) en Rob Druppers (looptrainer) of zij in een arbitragezaak bij de KNVB hun baan terug eisen. ”Vooralsnog zijn zij halsstarrig en principieel in het standpunt dat ze hun werk bij FC Utrecht weer willen hervatten”, zegt hun advocaat mr. Eric Vilé. ”Het bod dat gedaan vinden zij veel te laag.” Samen met John van Loen kregen de drie donderdag plotseling te horen dat ze moesten vertrekken omdat volgens de clubleiding de chemie binnen de trainersstaf zou zijn uitgewerkt. Hoofdtrainer Willem van Hanegem mocht wel aanblijven. Volgens Vilé hebben de assistenten nooit een signaal gekregen dat zij niet goed zouden functioneren. ”Individueel, noch in het groepsgebeuren. De mededeling dat ze moesten vertrekken heeft de trainers overdonderd.”

Henry Vermeulen is de nieuwe commercieel directeur van FC Utrecht. Hij is een goede bekende van Frans van Seumeren, die sinds april 51 procent van de aandelen van de club in handen heeft. Van Seumeren , die 16 miljoen euro voor een meerderheidsbelang betaalde, lijkt daardoor hard op weg FC Utrecht naar zijn hand te zetten.