Nachtvorst

Het blijft de komende dagen fris met overdag temperaturen beneden de 10 graden en in de nachten plaatselijk lichte vorst.

Vooral in de kustregio’s valt eerst nog een bui, elders blijft het vrijwel droog met geregeld zon. In de loop van het weekend wordt het weer wat minder koud, maar dat gaat wel gepaard met een toename van de bewolking en wat regen.

Vanochtend konden we op veel plaatsen het ijs weer van de autoruiten krabben. In het oosten van Brabant vroor het afgelopen nacht al een halve graad. De komende nachten worden nog wat kouder met op veel meer plaatsen lichte vorst.

Morgenochtend begint de dag fris met rijp op het gras en de struiken. Na het oplossen van de lokaal voorkomende grondmist schijnt de zon uitbundig. Vanuit het oosten drijven in de loop van de dag steeds meer sluierwolken over.

Er ontstaan verder nog een paar onschuldige stapelwolken. Vlak bij zee zou nog een enkele bui kunnen vallen maar elders blijft het droog. Waaien doet het nauwelijks. Met maxima tussen 7 en 9 graden is het wel fris.

Ook donderdag en vrijdag is het na een koude vorstnacht vrijwel overal droog met af en toe zon. De wind draait naar oostelijke richtingen.

Zaterdag komt er meer bewolking voor met af en toe wat regen. Zondag is het al weer droog. De nachten worden minder koud en overdag gaan de temperaturen ook iets omhoog.