Maanonderzoek zonder ruimtepak

Maanonderzoek zonder ruimtepak Black Point, Arizona, 28 okt. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa test dit nieuwe maanwagentje in de woestijn van Arizona. Twee teams van astronauten en een geoloog mochten het ‘Small Pressurized Rover Concept’ door de woestijn rijden. Nasa verwacht dat de geplande maanbezoeken, in het volgende decennium, dankzij het karretje comfortabeler worden. Astronauten hoeven aan boord niet per se een ruimtepak aan. De nieuwe Rover rijdt op batterijen, maximaal tien kilometer per uur. Het wagentje zou afstanden van wel duizend kilometer kunnen afleggen. Uitstappen en maanpak aantrekken kan via een speciaal luik. Foto Reuters A new lunar rover vehicle that U.S. space agency NASA is testing goes through its paces in Black Point, Arizona, October 24, 2008. The Small Pressurized Rover Concept vehicle is designed to carry two astronauts without space suits, sitting in a pressurized compartment, when NASA returns to lunar exploration by 2020. The vehicle is being tested in a remote corner of Arizona with similar surface conditions to those found on the moon. It has a range of up to 625 miles (1,000 km). REUTERS/Tim Gaynor (UNITED STATES)
Maanonderzoek zonder ruimtepak Black Point, Arizona, 28 okt. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa test dit nieuwe maanwagentje in de woestijn van Arizona. Twee teams van astronauten en een geoloog mochten het ‘Small Pressurized Rover Concept’ door de woestijn rijden. Nasa verwacht dat de geplande maanbezoeken, in het volgende decennium, dankzij het karretje comfortabeler worden. Astronauten hoeven aan boord niet per se een ruimtepak aan. De nieuwe Rover rijdt op batterijen, maximaal tien kilometer per uur. Het wagentje zou afstanden van wel duizend kilometer kunnen afleggen. Uitstappen en maanpak aantrekken kan via een speciaal luik. Foto Reuters A new lunar rover vehicle that U.S. space agency NASA is testing goes through its paces in Black Point, Arizona, October 24, 2008. The Small Pressurized Rover Concept vehicle is designed to carry two astronauts without space suits, sitting in a pressurized compartment, when NASA returns to lunar exploration by 2020. The vehicle is being tested in a remote corner of Arizona with similar surface conditions to those found on the moon. It has a range of up to 625 miles (1,000 km). REUTERS/Tim Gaynor (UNITED STATES) REUTERS