India viert Diwali met olielampjes

India viert Diwali met olielampjes Ahmedabad, 28 okt. Op een school in India in de westelijk gelegen stad Ahmedabad houdt een meisje een olielampje vast bij een Diwali-viering op een school. Diwali, wat ‘lichtjes op een rij’ betekent en vijf dagen duurt, gaat vandaag van start en is een van de grootste hindoe- festivals. Om de godin van de welvaart Lakshmi gunstig te stemmen worden overal in India lichtjes aangestoken. In het noorden is het festival ook gewijd aan Rama, de god van de deugd. In Bangladesh wordt tijdens Diwali de godin van de dood Kali geëerd. Foto Reuters A Muslim schoolgirl holds an oil lamp ahead of the celebrations for Hindu festival of Diwali at a school in the western Indian city of Ahmedabad October 25, 2008. Lamps are traditionally used to decorate homes during Diwali, the annual Hindu festival of lights. The festival will be celebrated across the country on October 28. REUTERS/Amit Dave (INDIA)
India viert Diwali met olielampjes Ahmedabad, 28 okt. Op een school in India in de westelijk gelegen stad Ahmedabad houdt een meisje een olielampje vast bij een Diwali-viering op een school. Diwali, wat ‘lichtjes op een rij’ betekent en vijf dagen duurt, gaat vandaag van start en is een van de grootste hindoe- festivals. Om de godin van de welvaart Lakshmi gunstig te stemmen worden overal in India lichtjes aangestoken. In het noorden is het festival ook gewijd aan Rama, de god van de deugd. In Bangladesh wordt tijdens Diwali de godin van de dood Kali geëerd. Foto Reuters A Muslim schoolgirl holds an oil lamp ahead of the celebrations for Hindu festival of Diwali at a school in the western Indian city of Ahmedabad October 25, 2008. Lamps are traditionally used to decorate homes during Diwali, the annual Hindu festival of lights. The festival will be celebrated across the country on October 28. REUTERS/Amit Dave (INDIA) REUTERS