Film van de dag

Will Smith speelt Cassius Marcellus Clay, alias Muhammed Ali, in de biografische speelfilm Ali (Michael Mann, 2001, VS).
Will Smith speelt Cassius Marcellus Clay, alias Muhammed Ali, in de biografische speelfilm Ali (Michael Mann, 2001, VS).

Ali. Muhammad Ali werd geboren als Cassius Marcellus Clay. Vanavond is de biografische speelfilm Ali te zien, een historisch mozaïek van de periode 1964-1974, gemarkeerd door Clays verovering van de wereldtitel in de zwaargewichtklasse op Sonny Liston en het fameuze titelgevecht in Kinshasa, waarbij Ali de hem ontnomen titel herwon op George Foreman. De uitgebreide boksscènes zijn de beste sinds Martin Scorseses’ Raging Bull. De tien jaar tussen deze twee gevechten werden gekenmerkt door groeiend zwart bewustzijn, de erkenning van burgerrechten voor iedereen, Black Power, de moorden op MartinLuther King en Malcolm X en de oorlog in Vietnam. „Ain't got no quarrel with the Vietcong”, zei Ali en weigerde dienst in het Amerikaanse leger, wat hem zijn bokslicentie en zijn titel kostte.(Michael Mann, 2001, VS), RTL7, 20.30-23.45u.

André Waardenburg