Een dag vol rampen

Overal rampen in Disaster of Crisis
Overal rampen in Disaster of Crisis

Disaster: Day of Crisis (Wii)

Net als in de tv-serie 24 speelt alles in Disaster zich af op één dag. Maar de rampen die Kiefer Sutherland in de tv serie voorkomt, voltrekken zich in het spel. Overal waar de speler komt, storten gebouwen in en ontstaan vuurtornado’s. Ondanks de groezelige beelden ziet dat er indrukwekkend uit. En dan is er nog een terroristische organisatie die op de speler jaagt. Het is te merken dat dit spel is gemaakt door een Japanse studio. De hoofdrolspeler moet stoer zijn, maar is net te gevoelig en gladgeschoren. Om levensenergie terug te krijgen, moet de speler hamburgers eten. Want dat doen Amerikanen. Ook jammer is dat het spel uit onsamenhangende brokken bestaat. Autorijden, op boeven schieten, voor vloedgolven uitrennen. Het leukste is het helpen van burgerslachtoffers. Disaster was beter geweest als het puur om deze reddingsacties had gedraaid.

Niels ’t Hooft