DSM en TNT voelen crisis en verlagen winstverwachting

Rotterdam. Chemiebedrijf DSM en postbedrijf TNT hebben last van de kredietcrisis en verlagen hun winstverwachting. Op de beurs leidde dat tot koersdalingen. DSM verloor 15 procent en stond gisteren aan het einde van de dag op 21,73 euro. TNT daalde bijna 6 procent tot 15,15 euro. DSM verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar zal uitkomen op circa 1 miljard euro. In juli en september verhoogde het chemieconcern de winstverwachting nog tot een bedrijfsresultaat van 1,08 miljard euro. Sommige onderdelen van DSM leveren producten aan bijvoorbeeld de automobielindustrie, de bouwsector en de elektronica-industrie. Omdat deze sectoren veel last hebben van de crisis heeft dit direct gevolgen voor het chemieconcern. Post- en koeriersbedrijf TNT gaf tien dagen geleden al een winstwaarschuwing af voor zijn divisie Express en bevestigt deze nu nog eens voor het hele concern.