De luxaflex aan flarden geschoten in Tijuana

De luxaflex aan flarden geschoten in Tijuana tijuana. Het huis van de Mexicaanse drugsbaron Eduardo Arellano Felix, die dit weekeinde is gearresteerd na een vuurgevecht van meer dan drie uur, waarbij meer dan honderd politiemannen en soldaten waren betrokken. Eduardo, een van de meest gezochte drugsdealers ter wereld, was in het gezelschap van zijn elfjarige dochter. Zij bleef ongedeerd. Arellano Felix was een van de leiders van een drugskartel in Tijuana, een stad op de grens van Mexico met de Verenigde Staten. De drugshandel in Mexico is de afgelopen jaren extreem gewelddadig geworden. Het kartel van de familie Arellano Felix vecht een strijd om de macht – de levering van cocaïne en marihuana aan Californië – uit met een andere drugsbende. Die ‘oorlog’ heeft al 3.700 mensen het leven gekost, onder wie 450 in Tijuana. De Verenigde Staten hadden een beloning van 5 miljoen dollar op het hoofd van Eduardo gezet. Hij leidde het kartel met zijn zus, Enedina, die nog op vrije voeten is. De meeste broers van Eduardo zijn inmiddels gearresteerd of gedood. (Foto AP/Guillermo Arias) Bullet holes are seen on the walls and the window of a house where Eduardo Arellano Felix, leader of Tijuana-based drug cartel, was captured together with his daughter in Tijuana, Mexico, Saturday, Oct. 25, 2008. Soldiers arrested the leader of the Tijuana-based Arellano Felix cartel after a shootout in a middle-class neighborhood of the border city across from San Diego, Mexico's Defense Department announced Sunday. (AP Photo/Guillermo Arias)
De luxaflex aan flarden geschoten in Tijuana tijuana. Het huis van de Mexicaanse drugsbaron Eduardo Arellano Felix, die dit weekeinde is gearresteerd na een vuurgevecht van meer dan drie uur, waarbij meer dan honderd politiemannen en soldaten waren betrokken. Eduardo, een van de meest gezochte drugsdealers ter wereld, was in het gezelschap van zijn elfjarige dochter. Zij bleef ongedeerd. Arellano Felix was een van de leiders van een drugskartel in Tijuana, een stad op de grens van Mexico met de Verenigde Staten. De drugshandel in Mexico is de afgelopen jaren extreem gewelddadig geworden. Het kartel van de familie Arellano Felix vecht een strijd om de macht – de levering van cocaïne en marihuana aan Californië – uit met een andere drugsbende. Die ‘oorlog’ heeft al 3.700 mensen het leven gekost, onder wie 450 in Tijuana. De Verenigde Staten hadden een beloning van 5 miljoen dollar op het hoofd van Eduardo gezet. Hij leidde het kartel met zijn zus, Enedina, die nog op vrije voeten is. De meeste broers van Eduardo zijn inmiddels gearresteerd of gedood. (Foto AP/Guillermo Arias) Bullet holes are seen on the walls and the window of a house where Eduardo Arellano Felix, leader of Tijuana-based drug cartel, was captured together with his daughter in Tijuana, Mexico, Saturday, Oct. 25, 2008. Soldiers arrested the leader of the Tijuana-based Arellano Felix cartel after a shootout in a middle-class neighborhood of the border city across from San Diego, Mexico's Defense Department announced Sunday. (AP Photo/Guillermo Arias) Associated Press

Het huis van de Mexicaanse drugsbaron Eduardo Arellano Felix, die dit weekeinde is gearresteerd na een vuurgevecht van meer dan drie uur, waarbij meer dan honderd politiemannen en soldaten waren betrokken. Eduardo, een van de meest gezochte drugsdealers ter wereld, was in het gezelschap van zijn elfjarige dochter. Zij bleef ongedeerd.

Arellano Felix was een van de leiders van een drugskartel in Tijuana, een stad op de grens van Mexico met de Verenigde Staten. De drugshandel in Mexico is de afgelopen jaren extreem gewelddadig geworden. Het kartel van de familie Arellano Felix vecht een strijd om de macht – de levering van cocaïne en marihuana aan Californië – uit met een andere drugsbende. Die ‘oorlog’ heeft al 3.700 mensen het leven gekost, onder wie 450 in Tijuana.

De Verenigde Staten hadden een beloning van 5 miljoen dollar op het hoofd van Eduardo gezet. Hij leidde het kartel met zijn zus, Enedina, die nog op vrije voeten is. De meeste broers van Eduardo zijn inmiddels gearresteerd of gedood.