`Daling premies van autoverzekeringen lijkt ten einde`

Hilversum. De ondergrens van de premies van autoverzekeringen lijkt te zijn bereikt. De afgelopen twee jaar zijn de premies met ongeveer 30 procent gedaald. Dat bleek gisteren uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Independer.nl. De daling in de premies is sinds mei dit jaar tot stilstand gekomen. Voor het eerst in twee jaar zijn de premies vier maanden achtereen licht gestegen of stabiel gebleven. De site heeft de hoogte van de premies voor autoverzekeringen tussen augustus 2006 en september 2008 bijgehouden. Volgens de website daalden de premies voor autoverzekeringen onder meer door de toetreding van nieuwe (internet)aanbieders als Allsecur en Budgio. Daarnaast hebben ook toenemende concurrentie en een terugloop in het aantal schademeldingen voor een verdere premiedaling gezorgd.