3 haken

Obama om je vinger
Obama om je vinger www.lionbrand.com

Vingerpoppetjes

Patronen (in het Engels): www.lionbrand.com, zoek op ‘obama’ of ‘mccain’, gratis

Wie de verkiezingen in de VS een beetje volgt, heeft al lang een mok, screensaver of dekbedovertrek van zijn favoriete kandidaat. De Amerikaanse handwerkgigant Lionbrand haakt letterlijk in op de gekte met haakpatronen voor vingerpoppetjes van Barack Obama en John McCain. Ideaal om een overwinningspose te oefenen, met de armen zegevierend in de lucht en aan elke vinger een kandidaat. Speel debattenpoppenkast of praktiseer voodoo op de ‘andere’ kandidaat. Behalve maatschappelijk betrokken ben je ook nog eens educatief goed bezig: volgens Lionbrand zijn de poppetjes ‘a great way to teach your children about politics’. Benodigdheden: restjes wol of katoen in verschillende kleuren, haaknaald. Om de patronen te kunnen bekijken moet je een (gratis) login aanmaken op de site. (WH)

Met bijdragen van Barbara Duvivier, Welmoet Hillen, Marten Mantel en Robbert Weij