1 vragen

Vragen over voormalig Joegoslavië

http://tour.isme.nl. Expositie 24 okt. t/m 19 nov., PuntWG in Amsterdam

Afgelopen zomer verbleef het Utrechtse ontwerperscollectief isme voor een project in het voormalig Joegoslavië en had daar intensief contact met bewoners van Bosnië-Herzegovina, Servië en Kosovo. Isme merkte hoe verhelderend direct contact was, en heeft daarom voor iedereen de mogelijkheid bedacht om kennis te maken met bewoners van dit vergeten stukje Europa. Je kunt nu namelijk vragen stellen aan drie contactpersonen die zich in het voormalige Joegoslavië bevinden: Dina in Sarajevo, Mladen in Belgrado en Milot in Prishtina. Op de website tour.isme.nl kun je prangende vragen stellen, waarna de contactpersonen jouw mailbox en kennis van de Balkan verrijken met een antwoord. Wie is de oorlog begonnen? Wat zie je als je uit je raam kijkt? Kosovo, is dat een land? Vragen en antwoorden worden verzameld en vanaf aanstaande zaterdag geëxposeerd in kunstplatform PuntWg in Amsterdam. De opening is zaterdag om 18.00 uur en zal nog te zien zijn tot 19 november, maar de website is dus alvast open. (MM)