Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Wisselend oktoberweer

Fraaie en minder fraaie najaarsdagen wisselen elkaar de komende tijd af. Zo ziet woensdag er tamelijk zonnig uit, terwijl we morgen en vrijdag nogal wat bewolking krijgen.

Ook vanavond raakt het uiteindelijk overal bewolkt, vanuit het westen. Halverwege de avond begint het te regenen in de westelijke kustprovincies, vannacht regent het overal. De wind is eerst nog zuidelijk en tamelijk stevig (aan de noordkust eventjes kracht 6 tot 7), vannacht draait de wind naar het westen en neemt wat af in kracht.

Morgen is het ’s ochtends overal bewolkt met van tijd tot tijd regen. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen droog, aan het begin van de middag is het ook droog langs de oostgrens. Ondertussen trekken vanaf zee de eerste opklaringen binnen. Bij een matige tot vrij krachtige westelijke bries wordt het een stuk minder mild dan vandaag, met maxima rond 13 graden.

Morgenavond en tijdens de daaropvolgende nacht lijkt het breeduit op te klaren. In samenspel met een wegvallende wind koelt het landinwaarts af naar 4 of 5 graden. Op een enkele plek kan het aan de grond net gaan vriezen.

Donderdag en vrijdag trekt de wind alweer aan en neemt de bewolking toe. Eerst lijkt er nog nauwelijks neerslag te vallen, vrijdag gebeurt dat wel.

Aan zee komt ergens in die periode een harde wind te waaien, kracht 7.