Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Media

tv film

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (G. Verbinski, 2006) SBS 6, 20.30-23.20u. Kapitein Jack Sparrow blijkt in dit vervolg op Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander, Davy Jones. De kijker komt ogen en oren tekort vanwege alle grappen, invallen, terzijdes en stunts. Actor Johnny Depp portrays character 'Captain Jack Sparrow' in a scene from the new film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' in this undated publicity photograph. The film opens in the U.S. July 7, 2006. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Peter Mountain/Disney Enterprises/Handout
Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (G. Verbinski, 2006) SBS 6, 20.30-23.20u. Kapitein Jack Sparrow blijkt in dit vervolg op Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander, Davy Jones. De kijker komt ogen en oren tekort vanwege alle grappen, invallen, terzijdes en stunts. Actor Johnny Depp portrays character 'Captain Jack Sparrow' in a scene from the new film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' in this undated publicity photograph. The film opens in the U.S. July 7, 2006. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Peter Mountain/Disney Enterprises/Handout REUTERS

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (G. Verbinski, 2006) SBS 6, 20.30-23.20u.

Kapitein Jack Sparrow blijkt in dit vervolg op Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander, Davy Jones. De kijker komt ogen en oren tekort vanwege alle grappen, invallen, terzijdes en stunts.

Yeelen/La lumière(Souleymane Cissé, 1987)TV5, 21.00-22.45u.

Authentieke film van Malinees Cissé is moeilijk te doorgronden. Hij vertelt in een opeenvolging van intrigerende beelden een mythisch verhaal over de strijd tussen vader en zoon, die elkaar met magische attributen in de apocalyptische zonnegloed vernietigen.