Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Schade door Omar aan rif bij Curaçao

Willemstad, 20 okt. De orkaan Omar heeft 70 procent van het koraalrif voor de Curaçaose kust beschadigd. Dat heeft de natuurbeschermingsorganisatie Carmabi meegedeeld. Volgens de directeur van Carmabi, Dolphi Debrot, richtte Omar op minder dan tien meter diepte meer schade aan dan de orkaan Lenny, die in 1999 een spoor van vernieling trok over het bij toeristen zeer geliefde koraalrif. De gevolgen van Omar voor de onderwaterwereld van Bonaire zijn nog niet in kaart gebracht. Omar passeerde Curaçao, Bonaire en Aruba begin vorige week als een tropische storm, om daarna als orkaan van de derde categorie grote materiële schade aan te richten op de 900 kilometer verderop gelegen Antilliaanse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius.