Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Media

Saturday Night Live

Alle video’s op nbc.com/ Saturday_Night_Live/video/ Tina Fey als Sarah Palin
Alle video’s op nbc.com/ Saturday_Night_Live/video/ Tina Fey als Sarah Palin

Het zijn gouden tijden voor het satirische tv-programma Saturday Night Live. De Amerikaanse presidentsverkiezingen bieden de comedians van SNL ongekende mogelijkheden. Kijk naar hun persiflage van het laatste debat tussen John McCain en Barack Obama. ‘McCain’ raakt niet uitgepraat over Joe the Plumber. Of zie het debat tussen de vicepresidentskandidaten Joe Biden en Sarah Palin. Afgelopen zaterdagavond bereikte SNL een nieuw hoogtepunt: de echte Saray Palin verscheen in de show en ontmoette haar dubbelgangster, gespeeld door actrice Tina Fey. Dat was geen verrassing meer, want John McCain had haar gastoptreden al verklapt in de talkshow van David Letterman. Alle afleveringen van Saturday Night Live zijn terug te zien op de website van NBC. De omroep wil met een eigen videosite van SNL bezoekers van YouTube afsnoepen.

Jan Benjamin

Alle video’s op nbc.com/Saturday_Night_Live/video/