Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met Hans Mantel, muzikant en programmamaker. Mantel bezocht voor het nieuwe tv-programma Jazz in the City vier wereldsteden om er het huidige jazzklimaat te onderzoeken. Radio 1, 19.05-20.00u.

De Avonden. Gesprek met A.L. Snijders over zijn boek Heimelijke vreugde . Kunstenaar Edward Janssen vertelt over een performance op Documenta waarbij nogal wat tegen zat, striptekenaar Gummbah geeft commentaar bij een Engelse uitgave van zijn werk: Meanwhile between two eternities of darkness. Radio 6, 19.02-22.00u.

Componist van de week: Sir Malcolm Arnold. Deze moderne Engelse componist – hij leefde van 1921-2006 – schreef tonale klassieke muziek die het grote publiek kon begrijpen en werd daarvoor genadeloos door critici afgestraft. Maar daardoor liet hij zich niet ontmoedigen. Het resultaat: een groot oeuvre met spetterde filmmuziek, Engelse dorpsklokken, en zingende violen. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Hijlco Span praat met stamcelexpert Christine Mummery over nieuwe mogelijkheden voor stamceltoepassing bij schade aan het hart. Radio 1, 0.00-1.00u.