Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Muziek

Raar dat Madonna en Guy geen en/of-rekening hadden

Eindelijk ben ik erachter waarom Madonna, toen ik bij haar concert in de Arena was, zo mat zong en danste, als een blonde pop die er niet zoveel zin in had. Haar scheiding van Guy Ritchie zat er aan te komen, blijkt nu. Dus dan heeft een mens weinig zin in zang en dans en ginnegappen met de achtergrondzangeressen.

Jaloers op Madonna’s Amerikaanse fans keek ik naar een fragment van haar concert in Boston, dat ze gaf nadat ze de scheiding net bekendgemaakt had. En maar springen, en maar oe-oe roepen, en maar leuk doen met het publiek. De les: ga altijd ná de scheidingsaankondiging naar het concert van je popidool, en niet een paar weekjes ervoor.

Madonna en Guy hadden ruzie over de gebruikelijke dingen waarover je als popster en popsterechtgenoot ruzie hebt: of ze in Amerika of Engeland zouden wonen, hoeveel kinderen ze nog uit Malawi gingen importeren en hoeveel miljoen per jaar er aan het kabbalacentrum gedoneerd zou worden. Ook schijnt Madonna het erg vervelend te hebben gevonden dat Guy alsmaar van haar rekening pinde, en nooit van zijn eigen.

Sorry, maar dit vind ik een beetje kneuterig. Wel allemaal miljoenen hebben, en landhuizen, en paarden, maar meteen zeuren als je man een keer met jouw pinpasje naar de Albert Heijn gaat. Ik vind het sowieso raar dat Madonna en Guy geen en/of-rekening hadden. Maar misschien zijn en/of-rekeningen ongebruikelijk als de een supermiljonair is en de andere een gewone miljonair.

Zoals het hoort bij control freaks, laat Madonna er geen gras over groeien. Volgens het laatste nieuws zat ze vrijdag al met haar nieuwe geliefde in een vliegtuig richting Afrika om een nieuw Malaweesje te halen. Dit noem ik: doorpakken.

Ik ben trouwens wel blij dat ze van die Brit af is en een ouderwetse Amerikaanse honkballer aan de haak geslagen heeft. Die tweedpakjes, die paarden, die Earl Grey-obsessie, dat jagen en in pubs zitten, die vriendschapjes met Engelse meisjes als Stella McCartney en dat onuitstaanbare Britse accentje dat Madonna de laatste paar jaar ineens ontwikkeld had; ik vond het allemaal niks. Madonna is gewoon een ambitieus wijffie uit Detroit, niet de koningin van Engeland. Ik vind het prima dat ze dat een paar jaar zelf heel erg geloofd heeft, maar nu is het tijd dat ze teruggaat naar haar woest-ordinaire roots, met een fijne Dominicaan-Amerikaan die een bal kan slaan.