Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Powell zal stemmen op Obama

De eerste minister van Buitenlandse Zaken van president George W. Bush, generaal b.d. Colin Powell, heeft gisteren officieel zijn steun uitgesproken voor de Democraat Barack Obama. „Ik stem Obama.”

De Republikein Powell zei in een tv-interview dat Obama in de campagne heeft laten zien dat hij de evenwichtigheid en intellectuele vermogens heeft voor het presidentschap, terwijl McCain volgens hem op belangrijke momenten tekortschiet. Volgens Powell reageert McCain „onzeker”, onder meer in de financiële crisis.

Powell vindt ook McCains keuze voor de onervaren gouverneur van Alaska, Sarah Palin, als running mate onjuist. „Ik geloof niet dat zij klaar is om president te worden. [..] Het deed bij mij enige twijfel groeien over het beoordelingsvermogen van McCain.” Obama zei „meer dan vereerd” te zijn door Powells steun.