Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Overige films

* Baara / Le travail (Souleymane Cissé, 1977, Mali). Afrikaanse klassieker formuleert via een thrillerplot over een vermoorde vakbondsactivist een aanklacht tegen corruptie in de industrialiserende hoofdstad van Mali. TV5, 18.25-19.55u.

* Yeelen / La lumière (Souleymane Cissé, 1987, Mali). Uiterst authentieke film valt niet echt te doorgronden en vertelt met intrigerende beelden een mythisch verhaal over de strijd tussen vader en zoon die elkaar met magische attributen in een apocalyptische zonnegloed vernietigen. TV5, 21.00-22.45u.

The Doors (Oliver Stone, 1991, VS). Reconstructie van de periode dat zanger Jim Morrison zich een sjamaan waande en als dionysische hogepriester zijn publiek de weg wees naar seksuele anarchie, verdoemde poëzie en moord op het vermolmde establishment. Met Val Kilmer. Arte, 0.40-2.55u.