Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nader bekeken

Dankzij Hull City is de stad eindelijk positief in het nieuws, zo berichten verschillende Britse kranten. De voetbalclub uit Hull, die promoveerde naar het hoogste niveau, bezet na de zege van dit weekeinde op West Ham op de derde plaats in de Premier League. Eerder won de ploeg al van Fulham, Arsenal en Tottenham, dat onderaan staat.

Jarenlang kwam Hull alleen in de publiciteit door slechte statistieken. Zo presteerden de studenten in Hull het minst, waren de inwoners het ongezondst en had Hull de armste bevolking. „Maar de stad vindt zijn symbool voor herstel nu in een voetbalteam”, concludeert de Telegraph. En volgens The Times kan het succes op het voetbalveld „het negatieve zelfbeeld van de gemeenschap veranderen”.