Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

'Laten we hoofdstuk Oranje overslaan'

Clarence Seedorf (32) speelt donderdag met AC Milan in en tegen Heerenveen, in de UEFA Cup. „Oranje?”

Clarence Seedorf speelde gisteren met AC Milan tegen Sampdoria (3-0). Ronaldinho (2) en Filippo Inzaghi scoorden. Na afloop blikte Seedorf vooruit op het duel met Heerenveen.

Hoe benaderen jullie de wedstrijd tegen Heerenveen?

Seedorf: „Serieus. Als je de namen van de teams op papier ziet en ze naast elkaar legt, dan kun je misschien spreken van de ‘grote’ tegen de ‘kleine’. Maar wij hebben inmiddels ervaren wat dat betekent. Ik heb al tegen de jongens gezegd: we moeten ze niet onderschatten. Heerenveen wint niet voor niets met 5-2 van Ajax.”

Volg je Heerenveen?

„Niet echt. Maar ik heb mensen die me van informatie voorzien, en dat zal ik doorgeven aan de trainer [Ancelotti]. Ik denk dat Heerenveen een voorloper is in Nederland. De club weet om te gaan met jong talent, heeft goede scouts en een geweldig publiek.”

Wat kunnen we verwachten van AC Milan?

„Het begin van de competitie was teleurstellend. Maar gelukkig liggen de Italiaanse clubs dicht bij elkaar en zijn we op de goede weg.”

In Italiaanse kranten zei je dat je je carrière wilt beëindigen bij Milan.

„Ik heb hier nog een contract tot 2011. Als er geen andere dingen op mijn pad komen, dan blijf ik hier. Ik heb nog voldoende ambitie.”

Speelt Oranje nog een rol?

„Oranje? Laten we dat hoofdstuk maar overslaan en het hebben over Heerenveen.”

Wat verwacht je van Heerenveen?

„Ze zullen zich niet aanpassen. Dat is de kracht én zwakte van Nederlanders. Kijk naar ons duel met PSV [halve finale Champions League 2005]. Zij waren beter, maar uiteindelijk wonnen wij.”