Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Laatste werk Anton Pieck uitgebracht

HATTEM. Het laatste materiaal waar de in 1987 overleden kunstenaar Anton Pieck aan werkte, wordt in beperkte oplage als litho uitgegeven. Dat gebeurt ter ere van het 25-jarig bestaan in 2009 van het Anton Pieck Museum. Het gaat om een tekening van de Zwarte Bijlsteeg in Amsterdam rond 1900. Rondom de aquarel zijn nog de gaatjes en roestsporen zichtbaar van de punaises waarmee het kunstwerk op het tekenplankje was vastgeprikt. ”Pieck overleed in zijn slaap, kort voordat hij het werk af zou ronden”, zegt curator Anneke Nitrauw. De tekening is niet eerder op de markt gebracht en wordt in een oplage van 1.500 stuks uitgebracht.

Het werk van Soorah Hera is tot en met 30 november te zien in MuseumGouda. Bekijk de foto`s op http://soorehhera.com